Gekke Grote Mensen Wereld

social en digital marketing

Gekke Grote Mensen Wereld

17 January, 2015 Blog Blogpost Fun Social 0

Mijn zoon van 7 vraagt zich nogal veel af. Zo vroeg hij me van de week: Mama, moet je om te mogen werken betalen? Eh? Wat een grappige gedachte, maar nee, mensen betalen mij omdat ik voor ze werk. Ja want papa werkt voor Menlo, die krijgt geld van Menlo, makkelijk. Maar mama, waar werk jij dan eigenlijk? Euh nou, ik werk voor mezelf, voor opdrachtgevers (opdrachtgever, leg dat maar eens uit) bijvoorbeeld voor Ver van Hier. En zij betalen jou daarvoor? Ja, zij betalen mij daarvoor. En wat doe je dan voor ze? Nou ik help ze met Facebook onder andere.

Vandaag in de auto na de zwemles vervolgt hij zijn vragenvuur. Wie verdient er eigenijk meer, papa of jij? Nou op dit moment papa. Ja dat begrijp ik wel want jij doet allemaal kleine dingetjes. Ik moet lachen. Ja ik doe allemaal kleine dingetjes. Waar ben jij op dit moment eigenlijk mee bezig? Ik moet nog harder lachen. Nou kijk ik doe dus een onderzoek bij bedrijven, dat houdt in dat ik aan bedrijven vraag hoe ze Social Media gebruiken. Weet jij wat Social Media is? Nee. Nou bijvoorbeeld Twitter en Facebook. (Ja je probeert het simpel te houden he). En jij stelt daar dan vragen over? Ja inderdaad, daar stel ik vragen over. En daarna schrijven we daar een boek over. Hij moet erom lachen.  En ik ben ook bezig met een verzekeringsmaatschappij te helpen….weet jij wat een verzekering is? Nee? Nou bijvoorbeeld deze auto als we een botsing krijgen, dat hij dan gerepareerd wordt. En daarvoor betaal ik dan iedere maand geld. En nou zijn er mensen die die verzekeringen verkopen en die willen graag dat iedereen dat weet. Dat je je bij hen kunt verzekeren. En dan help ik ze daar bijvoorbeeld mee op Facebook. Mijn zoon lacht nog harder: hahaha weer op Facebook mama!

En ik lach mee: ‘Gekke Grote Mensen Wereld he vent.’ ‘Geeft niet hoor mama’ en samen lachen we verder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *