Winnen winnen winnen! of: Je wordt getoond dus je bestaat

social en digital marketing

Winnen winnen winnen! of: Je wordt getoond dus je bestaat

7 September, 2012 Blogpost Campagne 0

Weet je wat grappig is? Je moet eens even een search doen op Twitter op hashtag winnen. Ongelooflijk hoeveel RT-acties er zijn met “volg ons, RT dit bericht en maak kans op”. Ik had hier ooit nog eens een discussie over met @lemoentje, in the early days. Mij leek het wel een goede manier om twittervolgers te krijgen. Eerst bereiken en vervolgens als je die volgers eenmaal hebt ze beraken. @lemoentje was falikant tegen deze manier van bereiken. Toen zag je ook nog niet zo heel veel van dat soort acties. Maar inmiddels puilt het Internet er echt van uit. En ik word er doodmoe van.

Hetzelfde geldt voor Facebook. Tijdlijn spam van allemaal winacties. En allemaal zo plastisch, hebberig. Mooier is het als je het klein houdt en wanneer je mensen al is het maar voor even op een voetstuk plaatst.

Je wordt getoond dus je bestaat

Meest recentelijk zag ik de actie van Volvo V40. Als je op Facebook je profiel achter laat dan kun je jezelf zien op de A13 op een billboard. (He @jorisvoeten, dat komt me ergens bekend van voor!) http://www.dutchcowboys.nl/automotive/25690

Een wat ouder voorbeeld uit 2009 is de chalkbot van Livestrong van Nike (nou ja klein)

[embedplusvideo height=”389″ width=”642″ standard=”http://www.youtube.com/v/DvRwtZfR_mk?fs=1″ vars=”ytid=DvRwtZfR_mk&width=642&height=389&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep9636″ /]

Wat ik hieraan mooi vind is dat de hele actie 360′ rond is. Je stuurt een bericht, het wordt gekalkt op de weg tijdens de Tour de France en je krijgt een foto in je inbox met een foto van jouw wens op de straat gekalkt.

Een Nederlands voorbeeld is de nieuwjaarsactie van Deloitte

[embedplusvideo height=”389″ width=”642″ standard=”http://www.youtube.com/v/K2zyf5do9-4?fs=1″ vars=”ytid=K2zyf5do9-4&width=642&height=389&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep1803″ /]

En in de tussentijd? Neem ik gewoon heel hebberig deel aan alle plastische winacties om mijn tijd te verdrijven.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.